Minél aktívabb életet élünk, annál nagyobb az esély, hogy kisebb-nagyobb sérülés nélkül nem ússzuk meg. A sportolókkal és az alkalmi sportolókkal együtt ugrásszerűen megnő a sportbalesetek száma. Egy hirtelen mozdulat, egy rossz lépés is elég ahhoz, hogy a kellemes időtöltés hetekig vagy akár hónapokig tartó rémálommá változzon. Legyen az rándulás, húzódás, zúzódás, ficam vagy törés, egy-egy ilyen baleset tönkre teheti az egész nyarunkat, de akár még hosszútávra szóló hatásai is lehetnek.

Az említett balesetek egy része könnyen és viszonylag egyszerűen ellátható, míg másik részük komoly odafigyelést igényel.

Sérülést követően, ha csonttöréssel vagy csontrepedésgyanúval kórházba viszik az embert, vagy szerencsésebb esetben a saját lábán érkezik oda, a traumatológiai vizsgálatot követően, röntgenre küldenek minket. A leletek kézhezvétele után vár ránk még egy kör a szakorvosnál, aki megállapítja a pontos diagnózist, majd a kezelés menetét határozza meg. Szinte biztos, hogy ezután sajnos rögzített kötést / gipszet kap a pórul járt sportoló.

Gipszben tölteni több hetet, mondhatni senki nem erről álmodik. Ha erre ítéltettünk, akkor egy dolgot tehetünk, elfogadjuk sorsunkat, azonban megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni ezt az időszakot a modern orvostudománynak köszönhetően, már többféle módon is lehetséges. Gondoljunk például a könnyített műanyag gipszekre, a különféle vízállóságot biztosító kellékekre vagy akár olyan módszerekre, mint az oxigénterápia, mely a lábadozási idő lerövidítését szolgálja. Szerencsére lehetőségeink manapság számottevők.

Ezt a sort kívánjuk bővíteni 2022-ben a GYPSOTRON spray bevezetésével, melynek használata elviselhetőbbé teszi a rögzített kötésben töltött időt. Természetes összetevői a gipsz viselésének teljes időtartama alatt védik a bőrt, megszünteti a kellemetlen szagokat és enyhíti a gipsz viselésével járó bőrelváltozásokat, bőrpanaszokat. Használata a 2 szórófejre illeszthető hosszabbító csővel egyszerű, megelőzi a viszketést, hűsíti és nyugtatja a bőrt és mérsékli a duzzanatot.